Sociedad

Denunciats per un delicte d'odi dos veïns de Portbou per acusar els jutges de 'La Manada' de còmplices de la violació

Els han denunciat els Mossos d’Esquadra després de rebre l’avís d’un particular.

L’advocat dels dos denunciats critica l’actuació dels Mossos i diu que la denúncia “no té recorregut”.

Dissabte a la tarda van enganxar per Portbou una quinzena de cartells com els de la foto / Cedida a Ràdio Girona

Portbou

Els dos denunciats van penjar dissabte passat a la tarda per Portbou una quinzena de cartells amb la foto dels tres magistrats de l’Audiència de Navarra que van jutjar el cas de ‘La Manada’ i on s’hi podia llegir que eren “còmplices” de les violacions.

L’advocat dels dos afectats, Oriol Hernández, ha explicat en declaracions a Ràdio Girona que “algú” va alertar als Mossos d’Esquadra de la penjada de cartells i van enviar una patrulla a identificar les persones que els estaven enganxant que han acabat denunciats per un suposat delicte d’odi. Ahir i avui estaven citats a declarar a la comissaria dels Mossos de Figueres, però s’han acollit al dret a no declarar.

Segons Hernández la denúncia no té “cap recorregut perquè no s’atempta contra cap minoria vulnerable, no entra dins la tipologia de delicte d’odi” i critica que la denúncia ve dels Mossos amb l’objectiu de “traslladar por a la gent i de no emparar la llibertat d’expressió”.

L’advocat dels dos denunciats diu que “no és habitual” que els Mossos interposin denúncies com aquesta a partir de l’avís d’un particular. “El procés habitual és que el suposat afectat presenti denúncia al jutjat perquè en doni tràmit”:

Oriol Hernández - Advocat

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163066/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les diligències han de passar ara a la Fiscalia que decidirà si demana l’arxiu o no. Hernández avança que si la Fiscalia ho sol·licita, s’hi sumaran, si no ho fa, diu, ho demanarà ell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00