Denunciats per un delicte d'odi dos veïns de Portbou per acusar els jutges de 'La Manada' de còmplices de la violació

  • Els han denunciat els Mossos d’Esquadra després de rebre l’avís d’un particular.
  • L’advocat dels dos denunciats critica l’actuació dels Mossos i diu que la denúncia “no té recorregut”.

Dissabte a la tarda van enganxar per Portbou una quinzena de cartells com els de la foto /

Els dos denunciats van penjar dissabte passat a la tarda per Portbou una quinzena de cartells amb la foto dels tres magistrats de l’Audiència de Navarra que van jutjar el cas de ‘La Manada’ i on s’hi podia llegir que eren “còmplices” de les violacions.

L’advocat dels dos afectats, Oriol Hernández, ha explicat en declaracions a Ràdio Girona que “algú” va alertar als Mossos d’Esquadra de la penjada de cartells i van enviar una patrulla a identificar les persones que els estaven enganxant que han acabat denunciats per un suposat delicte d’odi. Ahir i avui estaven citats a declarar a la comissaria dels Mossos de Figueres, però s’han acollit al dret a no declarar.

Segons Hernández la denúncia no té “cap recorregut perquè no s’atempta contra cap minoria vulnerable, no entra dins la tipologia de delicte d’odi” i critica que la denúncia ve dels Mossos amb l’objectiu de “traslladar por a la gent i de no emparar la llibertat d’expressió”.

L’advocat dels dos denunciats diu que “no és habitual” que els Mossos interposin denúncies com aquesta a partir de l’avís d’un particular. “El procés habitual és que el suposat afectat presenti denúncia al jutjat perquè en doni tràmit”:

Les diligències han de passar ara a la Fiscalia que decidirà si demana l’arxiu o no. Hernández avança que si la Fiscalia ho sol·licita, s’hi sumaran, si no ho fa, diu, ho demanarà ell.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?