Primera nit a la presó de Figueres

  • Dolors Bassa i Carme Forcadell van ser rebudes per centenars de manifestants independentises que van reclamar la seva llibertat.
  • Les va visitar el president del Parlament, Roger Torrent.

Mig miler de persones es concentren davant la presó del Puig de les Basses per reclamar la llibertat de Dolors Bassa i Carme Forcadell / ()

Dolors Bassa i Carme Forcadell esten en cel·les individuals al mòdul de dones on hi ha 35 internes més, 7 de les quals, com elles, en presó provisional. Van ingressar al mòdul de dones, després de passar pel d'ingressos on se les va identificar, un tràmit que van fer mes ràpid del que és habitual perquè venien directes d'un altra presó.

Després d'això i d'entrevistar-se amb personal de la presó per coneixer el seu estat de salut, van rebre la primera visita, la del president del Parlament, Roger Torrent, que a la sortida va reclamar la llibertat.

 

Mig miler de persones clamen per la llibertat

Mig miler de persones es van concentrar a les portes de la presó de Figueres per exigir la llibertat de Bassa i Forcadell. "Llibertat” i “us volem a casa" van ser les consignes que més van repetir els manifestants que també van demanar al president del Parlament que "obrís les portes de la presó". Entre els manifestants hi havia Montse Bassa, germana de l'exconsellera de Treball que va demanar "no defallir".

A l’exterior de la presó, els Mossos van identificar un manifestant que, en un mur del recinte penitenciari, va pintar una estelada i va escriure: "Dolors i Carme, llibertat". L’han denunciat per un delicte contra la llei de seguretat ciutadana, per "deslluïment de béns immobles", que pot comportar una multa.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?