Els treballadors de terra d'Iberia convoquen vaga per aquest estiu

El comitè d'empresa denuncia una sobrecarrega de treball a l'aeroport del Prat i preveuen aturades el 27 i 28 de juliol i el 3 i 4 d'agost

Taulells d'atenció al client d'Iberia a la T1 de l'aeroport de Barcelona / ()

El comitè d'empresa ha registrat aquest matí la convocatòria de vaga per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost. El delegat de la UGT a Iberia Barcelona, Omar Minguillón, explica en declaracions a SER Catalunya que durant tot l'any els sindicats han traslladat a la companyia el malestar per les condicions laborals i diu que no han rebut cap resposta positiva.

Demanen més personal, especialment durant la temporada d'estiu, una millor organització dels torns laborals i que el personal eventual que porta anys amb aquest tipus de contracte passi a ser fixe.

El personal convocat a la vaga és el que s'encarrega del handling (les operacions per embarcar i desembarcar passatgers, maletes...) i del manteniment aeronàutic. Iberia dona servei a les companyies del grup IAG que operen al Prat, però també a d'altres línies aèries. Assumeixen, segons els sindicats, més del 60 per cent de totes les operacions.

Fonts d'Iberia han explicat a SER Catalunya que atribueixen el malestar dels treballadors a les alteracions de vols que ha provocat la vaga de controladors francesos. Uns canvis que han allargat les jornades laborals dels treballadors de terra amb avions que han aterrat amb hores de retard, moltes vegades de matinada.

La convocatòria de vaga dels treballadors de terra d'Iberia se suma a la convocada pels tripulants de cabina de Ryanair per als dies 25 i 26 de juliol. En tots dos casos, l'afectació dependrà de les negociacions que es puguin produir entre els comitès d'empresa i les companyies i dels serveis mínims que es dictin si la vaga es materialitza.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?