Sociedad

Arran torna a actuar contra un bus turístic a Barcelona

L'organització juvenil propera a la CUP ha desplegat una pancarta i han encès dos pots de fum per denunciar la massificació turística

La imatge que Arran ha publicat al seu compte de Twitter / Arran

Barcelona

L'organització juvenil Arran ha tornat a actuar en un autobús turístic aquest matí. Ha passat poc abans de les 10 del matí quan el vehicle de TMB s'ha aturat a la parada Port Olímpic. Segons fonts de la companyia, dos membres d'aquest grup, que viatjaven al pis de dalt, han despenjat una pancarta i han encès dos pots de fum per denunciar la massificació turística. L'incident ha agafat per sorpresa els turistes que estaven al bus però no hi ha hagut ferits ni danys al vehicle.

Arran ha reivindicat aquesta acció a les xarxes socials amb una fotografia del bus turístic. En la imatge es veu una pancarta amb la inscripció "Aturem la massificació turística als països catalans" i també fum al pis superior de l'autobús.

TMB assegura que denunciarà aquesta acció que no és la primera que fa aquesta organització juvenil propera a la CUP contra un bus turístic.

El govern li treu importància

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, considera que es tracta d'una acció "simbòlica, que no ha generat incidents, com tantes que es produeixen a la ciutat". Pisarello ha afegit que la ciutat el que necessita és un debat ciutadà sobre el model de turisme.

El president del grup socialista, Jaume Collboni, ha criticat la resposta de Pisarello. Creu que és un greu error perquè aquests missatges "disculpen actuacions que no s'han de permetre a la ciutat".

Molt crític ha estat també el portaveu del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, que ho considera "inadmissible". I ha afegit que "la política existeix per plantejar les coses de forma civilitzada" i no posant en risc la seguretat dels turistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00