Sociedad

L'alcaldessa de Girona es compromet a municipalitzar l'aigua el 2020

Madrenas defensa que la gestió del servei d'aigües "s'ha d'apartar de les dinàmiques que fan pensar en altres beneficis més enllà del servei públic".

El 2020 és l'any que acaba l'actual concessió.

AGISSA

Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha compromès a municipalitzar el servei d'aigües a partir del 2020 quan caduca l'actual concessió.

Madrenas ho ha anunciat durant l’últim ple municipal que ha aprovat l’adhesió de l’ajuntament a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública i ha insistit que la gestió de l'aigua "s'ha d'apartar de les dinàmiques que fan pensar en altres beneficis més enllà del servei públic" en clara referència a l’empresa privada Girona SA i al cas Agissa que investiga irregularitats en la gestió de l’aigua i si la part privada s’ha beneficiat en detriment de la pública.

L’alcaldessa ha deixat clar que vol una gestió “pública 100%” i, per tant, tanca la porta a possibles concessions semiprivades:

Marta Madrenas - Alcaldessa Girona

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163228/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Esquerra Republicana i el PSC han exigit a Madrenas “més concreció” d’aquest anunci, entre altres coses, volen que tiri endavant un pla de treball i un calendari per fer tots els preparatius perquè la gestió pública sigui viable el 2020.

La CUP, molt més crítica amb l’alcaldessa, ha recordat que van ser ells els que van presentar la denuncia que destapa possibles irregularitats a Girona SA i recorden a l’equip de govern que va ser CiU (amb Puigdemont com a alcalde) qui va prorrogar la concessió a Agissa fins el 2020.

L’adhesió de l’ajuntament a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública ha tirat endavant per 22 vots a favor, dos en contra (dels regidors de C’s) i una abstenció (de la regidora del PPC). Aquestes dues últims formacions retreuen a Madrenas haver entrat ja en campanya electoral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00