40 anys de la tragèdia dels Alfacs

L’11 de juliol de 1977 una cisterna plena de propilè explotava al costat del càmping Els Alfacs, a Alcanar. Hi van morir 215 persones i 67 van quedar ferides. A les Terres de l’Ebre encara es recorda la tragèdia

FOTOGALERIA - Els Alfacs, un passeig per l'horror. / ()

Tocaven dos quarts de tres de la tarda quan un camió que circulava per la N-340 i que anava carregat amb 25 tones de gas propilè explotava al costat del càmping dels Alfacs, a Alcanar. 215 persones van morir i 67 van quedar ferides.

George Bendrihem / AFP (Getty Images)

L’explosió al costat dels càmping va produir una llengua de foc que va arribar al mar i va escalfar l’aigua fins arribar als 2000 graus de temperatura. Molts dels banyistes que es van llençar al mar per fugir de les flames van morir a l’acte.

L’accident va obligar a modificar la normativa de trànsit de camions que transporten mercaderies perilloses i a desviar-los per l’autopista.

Quaranta anys després a les Terres de l’Ebre encara es recorda la tragèdia.

L’accident va posar a provar la solidaritat i la capacitat de reacció del territori. L’hospital de Tortosa només portava dos anys funcionant i encara no hi havia un cos professional de bombers. Fins que van arribar els helicòpters de l’exercit van ser els veïns amb cotxes particulars els que van traslladar els ferits a centres mèdics.

Quaranta anys després el càmping continua funcionant , dins un obelisc amb 215 estrelles recorda les víctimes . Aquesta tarda el moviment veïnal que reclama la gratuïtat de l’autopista AP-7 a l’Ebre i que cada setmana talla la carretera ha organitzat un homenatge en record de les víctimes a l’antiga N340 al costat del càmping.

George Bendrihem / AFP (Getty Images)

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?