Torna l'Acústica, la cita amb el pop-rock català

Love of Lesbian, Alfred García i els Catarres són alguns dels caps de cartell de la 17a edició, que tindrà lloc a finals d'agost a Figueres

Fotografia de família durant la presentació del Festival, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. / ()

El Festival Acústica celebra la seva 17a edició mantenint la seva aposta pel talent emergent i en català. Els dos darrers anys va omplir les places de Figueres amb més de 100.000 assistents i recaptant uns dos milions d'euros.

En vuit escenaris diferents, l'Acústica reunirà des del 30 d'agost al 2 de setembre els principals noms de l'escena pop-rock catalana, com els Love of Lesbian, Alfred García i Els Catarres, però també artistes emergents i d'altres gèneres, com Judit Neddermann, Paula Valls i Senyor Oca. En total, un 90% del cartell en català i tots els concerts gratuïts. I com a convidat internacional, Madame Monsieur, el duet que va representar França enguany a Eurovisió.

El seu director, Xavi Pascual, ha celebrat aquests 17 anys d'Acústica. "Per nosaltres és un honor representar el gènere. Quan pràcticament a cap festival s'apostava per la música en català, nosaltres vam fer-ho". Amb un cartell format per un 90% d'artistes catalans i tots els concerts amb entrada lliure, "es pot fer un festival que sigui un èxit", ha afegit.

Una edició que mantindrà el to de reivindicació política que fa uns dies adoptava el Canet Rock. "Passaran coses", ha dit Pascual, tot i que no n'ha volgut donar més detalls. A més, ha revelat que el segon dia, divendres 31, hi haurà un grup sorpresa que es descobrirà dies abans de l'inici del festival.

Amb un pressupost total de 600.000 euros, la programació també inclourà zones gastronòmiques i un espai on hi haurà signatures de discos i venda de marxandatge.

Els més petits també podran gaudir en família a la zona de l'Acustiqueta, la part diürna del festival, amb concerts de Buhos, Macedònia i l'Orquestra Diversiones. "Una festa major de país", l'ha considerat la consellera de Cultura, Laura Borràs.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?