Sociedad

Estimulació cerebral contra l'anorèxia

L'Hospital del Mar posa en marxa amb èxit un tractament per combatre l'anorèxia a través de dos elèctrodes al cervell

Dos cirurgians intervenint un pacient amb anorèxia. / Hospital del Mar

Barcelona

L'Hospital del Mar ha començat a utilitzar l'estimulació cerebral profunda en un tractament contra l'anorèxia nerviosa. Amb aquest sistema pioner a Europa han aconseguit regular l'estat d'ànim, l'ansietat i la motivació dels pacients i, conseqüentment, arriben a guanyar pes.

Des del centre, asseguren que el tractament està pensat per aquells pacients malalts crònics i que ja han fracassat amb altres tècniques. Per tant, són malalts amb més de 10 anys d'evolució.

La cirurgia consisteix en la col·locació de dos elèctrodes al cervell que modulen i compensen el pacient. La doctora de l'hospital del Mar Gloria Villalba diu que aquesta tècnica és reversible, d'aquesta manera els metges poden parar l'estimulació amb un comandament. A més, afirma que és regulable i poden estimular el pacient de manera personalitzada.

Tres dels quatre casos tractats fins ara han donat una resposta positiva, sense complicacions, i tots tres han augmentat el seu pes. Els especialistes afirmen, però, que el quart pacient encara no ha respost al tractament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00