Estimulació cerebral contra l'anorèxia

L'Hospital del Mar posa en marxa amb èxit un tractament per combatre l'anorèxia a través de dos elèctrodes al cervell

Dos cirurgians intervenint un pacient amb anorèxia. /

L'Hospital del Mar ha començat a utilitzar l'estimulació cerebral profunda en un tractament contra l'anorèxia nerviosa. Amb aquest sistema pioner a Europa han aconseguit regular l'estat d'ànim, l'ansietat i la motivació dels pacients i, conseqüentment, arriben a guanyar pes.

Des del centre, asseguren que el tractament està pensat per aquells pacients malalts crònics i que ja han fracassat amb altres tècniques. Per tant, són malalts amb més de 10 anys d'evolució.

La cirurgia consisteix en la col·locació de dos elèctrodes al cervell que modulen i compensen el pacient. La doctora de l'hospital del Mar Gloria Villalba diu que aquesta tècnica és reversible, d'aquesta manera els metges poden parar l'estimulació amb un comandament. A més, afirma que és regulable i poden estimular el pacient de manera personalitzada.

Tres dels quatre casos tractats fins ara han donat una resposta positiva, sense complicacions, i tots tres han augmentat el seu pes. Els especialistes afirmen, però, que el quart pacient encara no ha respost al tractament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?