Sociedad | Actualidad

La bretxa de gènere, repte del sector tecnològic català

Ara per ara, a Catalunya hi ha 15.000 empreses tecnològiques que donen feina a 115.000 persones

Trencar amb la bretxa de gènere és una de les assignatures pendents del sector tecnològic català. / IrsiCaixa

Trencar amb la bretxa de gènere és una de les assignatures pendents del sector tecnològic català.

Barcelona

L'any passat a Catalunya hi havia unes 15.000 empreses tecnològiques operant i donaven feina a unes 111.000 persones. Les dues dades han millorat respecte al 2016. Ara, pel que portem d'any, més de la meitat d'aquestes empreses ha augmentat la facturació i ha generat més llocs de treball.

Aquestes són les principals conclusions del Baròmetre del Sector Tecnològic, que elabora el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno). Dades que projecten Catalunya -i més concretament de Barcelona- com a un hub tecnològic de referència internacional.

Tot i el moment favorable que està vivint el sector, les empreses tecnològiques tenen pendent superar reptes com retenir i generar talent, afavorir l'economia col·laborativa, com també fer front a la bretxa de gènere, encara àmplia, amb només un 21% de dones ocupades.

Un dels motius, suggereix l'informe, és la poca motivació del sistema educatiu perquè les nenes apostin per la ciència, l'enginyeria i les matemàtiques com a opcions de futur. "Falten dones en les carreres tecnològiques; per tant, hem de fer un esforç de país de no desincentivar-les", ha dit el president de CTecno, Jordi William Carnes.

Uns canvis en el sistema educatiu que hauran d'anar acompanyats d'una millora tant "en la qualitat de vida", que és el que explica l'actual fuga de talent al territori català, a la recerca de sous més competitius i millors condicions laborals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00