Sociedad

"No canviarà la gestió dels menjadors escolars"

El director d'Ensenyament a Girona assegura que aquest proper curs no es retirarà la gestió a les AMPES, tampoc al Baix Empordà on el Consell Comarcal insisteix que vol tirar endavant el canvi.

Pel curs 2019-2020 estudiaran com regular el servei d'acord a la nova llei de contractació pública

Martí Fonalleras, director d'Ensenyament a Girona / Ràdio Girona

Girona

El director d'Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras, diu que el Departament no permetrà que es retiri la gestió a les AMPES, excepte que algunes hi vulguin renunciar i cedir-la als consell comarcals.

“Aquest proper curs seguirem igual” assegura Fonalleras "també a les escoles del Baix Empordà" on el Consell Comarcal ha insistit que la nova llei no permet mantenir la gestió a les AMPES. Fonalleras explica que ja s'ha reunit amb representants dels Consells Comarcals del Gironès i del Pla de l'Estany per comunicar-los la decisió i  també ha "parlat amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i en qüestió de pocs dies quedarà resolt” assegura.

Martí Fonalleras - Director d'Ensenyament a Girona

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163308/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ensenyament estudiarà durant el proper curs com regular el servei de menjador pel 2019-2020 d'acord a la nova llei de contractació que obliga a convocar concurs públic. Fonalleras recorda que també estan treballant en el nou decret de menjadors –l’actual és de 1996- per posar ordre al sector.

“El decret ha d’interpretar la nova llei de contractació i adaptar el servei i gestió dels menjadors al dret” diu Fonalleras que recorda que és un “servei que rep diner públic i ha d’estar perfectament regulat”.

Segons el director d’Ensenyament a Girona les AMPES tindran un “paper important” en el nou decret de menjadors. “Si no gestionen el servei, podran vetllar segur per la qualitat”.

A les comarques de Girona hi ha més d’una seixantena d'AMPES que gestionen els menjadors escolars, segons dades d’Ensenyament. La majoria subcontracten empreses, la resta gestionen directament el servei.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00