Tres trets a curta distància, i un a un metre

La Fiscalia i les acusacions particulars demanen mig segle de presó per l’autor confés de la mort de dos agents rurals a Aspa

L'acusat, el dia de la reconstrucció dels fets, al mes de gener del 2017 /

Ràdio Lleida-SER Catalunya ha tingut accés a la darrera pericial de balística que concreta les distàncies en què el caçador acusat de matar dos Agents Rurals en el vedat d'Aspa al gener de l'any passat, va efectuar els 4 trets a les víctimes. Per tancar aquest cas i portar-lo a judici, quedava pendent aquest informe d'ampliació de balística fet pel servei de criminalística de l'Institut Nacional de Ciències Forenses de Madrid

En l'informe de balística, al qual ha tingut accés Ràdio Lleida-SER Catalunya, es detalla que un dels trets és de molt a prop, a només un 1,2 m. Segons l’escrit d’acusació de les famílies es tracta d’un “tir de gracia” en la part posterior del crani, assegurant la seva mort”

Dels quatre trets que s’efectuen, tres es fan a curta distància. L’acusat, Ismael Rodriguez trobant-se a una distància de 3 a 4 metres d’un dels agents, i, de 3 a 8 metres de l’altre dels agents efectua dos trets, un a cadascú. Posteriorment, quan les víctimes ja es trobaven al terra, s’aproxima a ells i torna a disparar-los. En el primer dels casos a 1,2 metres, i en el segon a una distància de 3 a 4 metres, segons aquest segon informe de balística, que Fiscalia va demanar per tenir una concreció exacta dels metres en què es van efectuar els trets. Distàncies molt més curtes dels 10 a 18 metres que sostenia la defensa de l’acusat.

La Fiscalia, i les acusacions particulars, tant la de les famílies com la de l’Associació Professional d’Agents Rurals (ASPARC) i l’Associació Espanyola d’Agents Forestals (AEAFMA) qualifiquen el delicte d’assassinat amb traïdoria, per què a més a més l’autor confés va haver de recarregar l’arma per efectuar el quart dels trets, ja que l’escopeta del calibre 12/76 Benelli Rafaello només podia tenir tres cartutxos en total (dos al carregador i un a la recàmera).

La Fiscalia demana 48,4 anys de presó (23,8 mesos per cadascun dels assassinats amb atenuant de confessió i un any per tinença il.licita) i les acusacions particulars demanen un total de 51 anys de presó, per dos delictes d’assassinat amb traïdoria (25 anys per cadascun) amb concurs pel delicte d’atemptat a l’autoritat, i un any de presó pel delicte de tinença il·lícita d’armes ja que l’acusat no tenia en vigor la llicència d’armes tipus E necessària per l’escopeta dels fets. A més a més demanen, com a responsabilitat civil, una indemnització que supera el milió d’euros per als familiars de Xavier Ribes i David Iglesias.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?