Pedra en plena campanya de la fruita

Els pagesos comencen a valorar avui els danys

Imatge de l'impacte de la pedra sobre nectarines, d'una explotació de la Franja /

Els pagesos comencen a valorar avui els danys de la calamarsada del vespre-nit, en plena campanya de la recollida de la fruita: préssec i nectarines, i a punt de collir la pera, a la principal zona fruitera de Lleida. Fins dilluns, però no es coneixerà l'extensió i la intensitat de les malmeses.

Almenys, fins a 5 tempestes amb pedra diferents i consecutives confluïen al Segrià, la Franja i punts de les Garrigues, la Noguera.. els pagesos de l'horta de la ciutat de Lleida, Sucs, Alpicat, Alguaire,.. o Bovera, o Fraga -a la Franja- han començat aquest matí a revisar les finques, afectades per les pedregades, amb pedra d'una mida similar a les monedes de 5 cèntims, amb distinta intensitat, i atípica en aquestes alçades del calendari que ha agafat la campanya ja molt avançada... i que segons el president de l’Associació d’Empresaris Agraris de Lleida i president d’Asaja, Pere Roqué tindrà conseqüències.

Entre 20 i 22 mil persones estan contractes per la campanya de la fruita.. I de cara a la producció global, la fruita d'os, caldrà veure també si la disminució té impacte positiu globalment sobre els preus pel pagès, després de diverses temporades, no era el cas d'aquesta, amb crisi de preus.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?