5.765 hectàrees afectades, majoritariament de fruita, en distinta intensitat

Alcarràs, la zona més afectada

Imatge del mateix divendres 20 de maig /

5.765 hectàrees són les afectades per la tempesta amb pedra que hi va haver divendres al vespre, en plena campanya de la recollida de la fruita. Dades que ha donat a conèixer aquest matí el departament d'Agricultura, que assenyala que va ser especialment virulenta a la comarca del Segrià, que registra afectacions en 11 municipis, amb un total de 5.415 ha. La resta de 350 ha es reparteixen entre Torrelameu, a la comarca de la Noguera i a Castelldans, a les Garrigues.

Dades facilitades pel Dep. Agricultura / RÀDIO LLEIDA

És al Segrià on es registren els principals danys en fruita que s'està collint, com són els préssecs i nectarines. I, en aquella que està a punt de collir-se, fruita de llavor, com és la pera.

PERE ROQUÉ, d'ASAJA. Valoració de les hectàrees afectades que ha donat el Departament d'Agricultura / RÀDIO LLEIDA

De les 5.765 hectàrees de superfície total afectada, 3.110 són de fruiters i més de la meitat d'aquestes -1.620- pertanyen al municipi d'Alcarràs, que ha patit danys importants d’entre el 60 i 100 per cent de la collita segons en quines finques. A la zona nord de l’Horta de Lleida han resultat afectades 480 ha de fruiters.

Des de Asaja, Pere Roqué, diu que “els pagesos facin el més ràpid possible les partes per què es pugui treure tota la fruita malmesa que hi ha a les explotacions.

A més de fruita dolça, la pedra també ha produït danys en 1.115 ha principalment de blat de moro totes al Segrià, (d’aquestes 400 estan a Alcarràs, amb diferents afectacions. I 485 ha de vinya al municipi de Raimat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?