“És imprescindible atacar les grans xarxes de droga per acabar amb els narcopisos”

La jutgessa degana de Barcelona, Mercedes Caso apunta que és feina dels investigadors fer propostes novedoses per abordar aquesta greu problemàtica i que ells estan oberts a estudiar-les

()

La jutgessa degana de Barcelona, Mercedes Caso assegura que estan acceptant el 90 per cent dels atestats de Mossos i Guàrdia Urbana per autoritzar entrades i escorcolls en narcopisos. Com que els drogoaddictes consumeixen les substàncies dins dels pisos, la policia ha hagut de buscar altres indicis per provar el tràfic en aquests punts, i Caso ha assegurat en declaracions a SER Catalunya que ho estan acceptant.

Caso diu que és clau lluitar contra les grans xarxes que distribueixen la cocaïna, l'heroïna i la marihuana.

Caso reconeix que el nombre de detinguts que ingressen a presó és molt baix perquè es valoren moltes circumstàncies: la quantitat de droga localitzada, la reiteració delictiva, els antecedents o si té arrelament o càrregues familiars. La jutge degana reconeix que els delinqüents se les saben totes i fan tot el possible per aparentar que els pisos són habitatges i així dificultar les entrades i escorcolls.

En l'última junta de seguretat de Barcelona, l'alcaldessa de Barcelona i el conseller d'Interior van defensar la feina policial i van demanar més implicació judicial.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?