Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

Girona ha de llogar pisos turístics per allotjar famílies desnonades

La falta d'habitatge social és tan extrema que l'ajuntament ha allotjat en pisos turístics 4 famílies que es quedaven sense casa.

Ho denuncia la CUP i el consistori admet que és l'única solució "per no deixar-los al carrer".

Girona lloga pisos turístics perquè hi visquin famílies desnonades: Girona ha de llogar pisos turístics per allotjar famílies desnonades

Acn

Des d'inici d'any, quatre famílies s'han allotjat en pisos turístics llogats per l'Ajuntament. De les quatre, ara mateix, només n'hi ha una que encara viu en un apartament turístic, és una parella amb quatre menors d'edat que estan a l'espera de tenir un pis de lloguer social municipal. 

Totes les famílies que l'Ajuntament de Girona ha allotjat en pisos turístics havien estat desnonades prèviament i degut a la falta d'habitatge social i de places a albergs o hotels de la ciutat que tenen acords amb l'ajuntament, l'equip de govern s'ha vist obligat, diuen, a pisos turístics.

La regidora de Serveis Socials, Eva Palau, reconeix que no tenen habitatge social disponible i han optat per llogar pisos turístics, a preu de mercat, "per no deixar famílies al carrer".

Palau recorda que fa anys que l'ajuntament no pot comprar habitatge per destinar a lloguer social -no en troben, diu- i insisteix que per ampliar la borsa social s'estan presentant a totes les subhastes per adquirir vivendes procedents d'execucions hipotecàries dels bancs per la via del tempteig i retracte. "Surten molt pocs pisos per comprar i, alguns, s'han de descartar perquè l'habitatge o la comunitat estan destrossats" afegeix la regidora de Serveis Socials.

La CUP ha denunciat aquesta situació i segons la regidora, Laia Pèlach, "el fenomen dels pisos turístics és part del problema dels desnonaments". Recorda que han augmentat els apartaments turístics, "no hi ha pisos disponibles" a preus assequibles i pugen els desnonaments per impagament de les quotes del lloguer:

Els cupaires volen saber quants diners s'ha gastat l'Ajuntament de Girona en pisos turístics i critiquen, de nou, la falta de previsió de l'equip de govern i de polítiques a mig i llarg termini per tenir un parc d'habitatge social suficient. 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?