Última hora

ELECCIONES EUSKADI Rocían con gas pimienta al candidato del PNV, Imanol Pradales, en la salida de un mitin

Sociedad

Girona ha de llogar pisos turístics per allotjar famílies desnonades

La falta d'habitatge social és tan extrema que l'ajuntament ha allotjat en pisos turístics 4 famílies que es quedaven sense casa.

Ho denuncia la CUP i el consistori admet que és l'única solució "per no deixar-los al carrer".

Acn

Girona

Des d'inici d'any, quatre famílies s'han allotjat en pisos turístics llogats per l'Ajuntament. De les quatre, ara mateix, només n'hi ha una que encara viu en un apartament turístic, és una parella amb quatre menors d'edat que estan a l'espera de tenir un pis de lloguer social municipal. 

Totes les famílies que l'Ajuntament de Girona ha allotjat en pisos turístics havien estat desnonades prèviament i degut a la falta d'habitatge social i de places a albergs o hotels de la ciutat que tenen acords amb l'ajuntament, l'equip de govern s'ha vist obligat, diuen, a pisos turístics.

La regidora de Serveis Socials, Eva Palau, reconeix que no tenen habitatge social disponible i han optat per llogar pisos turístics, a preu de mercat, "per no deixar famílies al carrer".

Eva Palau - regidora Serveis Socials Ajuntament de Girona

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163620/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Palau recorda que fa anys que l'ajuntament no pot comprar habitatge per destinar a lloguer social -no en troben, diu- i insisteix que per ampliar la borsa social s'estan presentant a totes les subhastes per adquirir vivendes procedents d'execucions hipotecàries dels bancs per la via del tempteig i retracte. "Surten molt pocs pisos per comprar i, alguns, s'han de descartar perquè l'habitatge o la comunitat estan destrossats" afegeix la regidora de Serveis Socials.

La CUP ha denunciat aquesta situació i segons la regidora, Laia Pèlach, "el fenomen dels pisos turístics és part del problema dels desnonaments". Recorda que han augmentat els apartaments turístics, "no hi ha pisos disponibles" a preus assequibles i pugen els desnonaments per impagament de les quotes del lloguer:

Laia Pèlach - regidora de la CUP

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163622/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els cupaires volen saber quants diners s'ha gastat l'Ajuntament de Girona en pisos turístics i critiquen, de nou, la falta de previsió de l'equip de govern i de polítiques a mig i llarg termini per tenir un parc d'habitatge social suficient. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00