Sociedad

S'aixeca parcialment el secret de sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Hi ha parts de la investigació que continuaran secretes, com ara els vincles internacionals que va poder tenir l'imam de Ripoll

Quique García EFE

Gairebé un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'Audiència Nacional acaba d'aixecar parcialment el secret de sumari de la investigació del 17 d'agost. Tot i això, hi ha part de la investigació que encara continuaran secretes, com per exemple la vessant interacional.

De moment seguirà sent secret tots els detalls que es refereixen als vincles internacional de l'imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, considerat el presumpte cervell de la massacre. També continuarà sota secret de sumari si va rebre alguna indicació des de fora de Catalunya per atemptar.

En la resolució d'aixecament parcial del secret de sumari, el jutge Fernando Andreu també deixa escrit expressament que els vídeos dels terroristes manipulant explosius i les imatges de l'atropellament múltiple a la Rambla de Barcelona només es podran visualitzar al jutjat i està prohibit fer-ne còpies. Després d'11 mesos dels atemptats, però, la investigació no s'atura. per aquest dilluns mateix estan citats a declarar 2 testimonis protegits en relació al cas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00