Últimas noticias Hemeroteca

Vigilants als xiringuitos

Diversos xiringuitos de la Barceloneta han contractat seguretat privada pràcticament cada dia per lluitar contra la venda ambulant a la platja. Consideren que aquest estiu s'ha multiplicat i que per culpa seva no omplen prou la caixa. De fet, des que va començar la temporada, s'han viscut alguns enfrontaments entre els cambrers i els mateixos venedors il·legals

Venedor ambulant de 'mojitos' a la plataja de la Barceloneta / ()

Amb la presència d'agents de seguretat, els xiringuitos volen evitar que els venedors ambulant travessin per la zona de la sorra on aquestes guinguetes tenen llicència per vendre i, al mateix temps, per protegir els seus treballadors. L'Antonello, responsable d'un dels 5 xiringuitos que hi ha a la platja de la Barceloneta, assegura que fins ara no feia falta tenir seguretat privada cada dia perquè el nombre de venedors il·legals era molt inferior. I, alhora, també diu que respectaven els espais. "Ara es burlen dels nostres cambrers", assegura, referint-se als enfrontaments als quals s'han vist implicats alguns treballadors de les guinguetes amb els venedors il·legals. Això, "al final a qui més perjudica és a nosaltres, perquè ens hem d'enfrontar amb gent que té molt poc a perdre", conclou.

La seguretat privada a les platges de Barcelona no és cap novetat, tot i que els responsables dels xiringuitos només la contractaven en dies molt puntuals, de gran afluència, com ara la revetlla de Sant Joan o les festes de la Mercè, coincideixen diversos encarregats.

A l'altra cara de la moneda, els venedors il·legals diuen que no han augmentat i que són els mateixos que durant els últims anys recorren les costes barcelonines. Calculen que a la Barceloneta en són una trentena. En Daniel, de Romania, fa 10 anys que s'hi dedica. Ven sangria i mojitos i el dia que pot esquivar les sancions de la Guàrdia Urbana, pot arribar a guanyar uns trenta euros de mitjana. De fet, comprèn la feina que fan els agents del cos municipal: "Jo venc els meus productes i la Guàrdia Urbana em multa. "Els hi dono tota la raó", diu, però no accepta el rol que han assumit els agents de seguretat dels xiringuitos. "No poden contractar policia --entre cometes-- perquè em detingui a mi de males maneres", afegeix.

Tot i les queixes dels xiringuitos, des de la Guàrdia Urbana diuen que, com cada estiu, s'ha reforçat la presència policial a les platges per frenar la venda ambulant, però també els robatoris als banyistes. De fet, des del cos no faciliten dades sobre la xifra de multes diàries als venedors il·legals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?