Últimas noticias Hemeroteca

Noguer, quart president de la Diputació en 5 anys

Amb “respecte a la Constitució” però sense renunciar al “dret a decidir” ha promès el càrrec el nou president de la Diputació, Miquel Noguer, que s’ha imposat en la votació al candidat Lluc Salellas per aclaparadora majoria. Mà estesa de tots els grups de l'oposició i crítiques de la CUP, que l’ha qualificat de "vella guàrdia".

Pere Vila (esquerra) traspassant la presidència a Noguer. /

Només la CUP ha presentat una candidatura alternativa a la de Noguer; la del seu únic representant, Lluc Salellas, que només ha rebut un vot. El seu.

Recompte elecció Miquel Noguer / 26 vots a favor de Miquel Noguer i 1 vot a favor de Lluc Salellas

Els altres 26 diputats provincials de Convergència i Unió, ERC, el PSC i Independents de la Selva han donat suport a la candidatura de l’actual alcalde de Banyoles.

Miquel Noguer, president de la Diputació / "sense renunciar al dret inalienable del poble català a decidir el seu futur"

Noguer relleva d'aquesta manera a Pere Vila, el nou delegat de la Generalitat a les comarques de Girona. Un canvi que Salellas considerava un retorn a la “vella guàrdia”.

Lluc Salellas, CUP / "a la Diputació torna la vella guàrdia"

La resta de grups han expressat la seva voluntat per seguir sumant esforços en benefici dels municipis. I el portaveu d'ERC, Lluís Sais, ha dit que espera que la Diputació també segueixi mullant-se “per avançar cap a la República”.

Lluís Sais, ERC / Ens posem al seu costat per l'alliberament del país

A part de la presa de possessió de Noguer, també ha assumit l'acta de diputat en substitució de Pere Vila un històric militant d'Unió, Pere Maluquer.

El ple ha comptat amb la presència d'expresidents com Frederic Suñer, Josep Arnau, Arcadi Calzada o Carles Páramo i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?