Sociedad

Dos detinguts a Mataró acusats de captar gihadistes

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes de nacionalitat marroquina. L'operació s'ha iniciat a primera hora i els agents han registrat dos domicilis particulars a Mataró

Dos detinguts a Mataró acusats de captar gihadistes

Imatges de l'operatiu antigihadista de la Guàrdia Civil a Mataró, amb dos detinguts / ACN

Mataró

La Guàrdia Civil ha desarticulat aquest matí a Mataró una cèl·lula que es dedicava a la captació de gihadistes. Els agents del Servei d'Informació han detingut dos homes de 46 i 36 anys i de nacionalitat marroquina que intentaven, presumptament, reclutar persones de les comarques de Barcelona i Tarragona que estiguessin disposades a integrar-se en grups terroristes. En el marc de l'operatiu antigihadista, els agents han escorcollat des de primera hora dos domicilis dels carrers Joan Maragall i Camí del Mig, segons ha pogut saber SER Catalunya.

L'operació, en mans del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil, es va posar en marxa a finals del 2015 gràcies a la cooperació entre diversos cossos policials de diversos països. De fet, segons informen en un comunicat, va ser el consum en pàgines de propagada vinculades a grups terroristes el principal motiu que va fer saltar les alarmes.

L'operatiu antigihadisme a la capital del Maresme ha estat ordenat pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la fiscalia de l'Audiència Nacional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00