Últimas noticias Hemeroteca

Baixa l'atur a Lleida al juliol de 564 persones bàsicament serveis i agricultura

Si bé el descens de juliol a Lleida suposa la meitat del descens d'aturats de tot Catalunya, comparat amb ara fa un any hi ha més atur. Segons el miniseri, de juliol de 2017 a juliol de 2018, ha augmentat en 106 persones i ara el total és 17.947 aturats.

L'atur ha baixat al juliol a Lleida en més de 560 persones respecte al juny, bàsicament en serveis i agricultura. /

L'atur al juliol cau a Lleida de 564 persones i situa el total d'aturats a la demarcació en 17.947 persones, un 3 per cent menys que al juny. El descens del número d'aturats a Lleida suposa més de la meitat del descens d'aturats registrat a tot Catalunya.

El sector on més ha caigut l'atur al juliol a Lleida és el dels serveis, d'acord amb les contractacions en hotels i comerços propis d'aquesta època, seguida de l'agricultura, per motius similars. No obstant, també hi ha descens d'aturats en la indústria i la construcció a la demarcació de Lleida. Si bé en comparació amb el mes passat, l'atur ha baixat, si es comparen les xifres d'aturats d'ara fa un any, el balanç és diferent. Ha augmentat l'atur en 106 persones, això és un 0,6 per cent.

Per als sindicats UGT i Comissions Obreres, les dades amaguen la realitat d'un abús de la contractació temporal -que a Lleida supera el 90%- i de la persistència d'aturats que ja no cobren cap prestació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?