Sociedad

La nova unitat d'arrítmies del Trueta ha atès 245 pacients en el que portem d'any

També s’han fet 75 ablacions, una operació al cor que desconnecta el focus que genera l’arrítmia i s’han implantat 108 dispositius entre marcapassos, desfibril·ladors automàtics, resincronitzadors cardíacs i ‘holters’, un mecanisme que mesura el ritme cardíac durant un llarg període de temps.

Imatge: Hospital Josep Trueta

Girona

A 118 d’aquests pacients atesos els van fer estudis per induir arrítmies a malalts que pateixen taquicàrdies supraventriculars per veure què les ocasiona i determinar si cal fer-los una ablació.

Se n’han acabat fent 75, 60 de conveniconals i 15 de complexes, en les que el pacient ha de ser sedat i es necessita més equipament tecnològic.

L’ablació consisteix en neutralitzar amb petites cremades el focus de l’arrítmia. Més del 90% dels pacients als que s’ha fet aquesta operació no ha tornat a tenir arrítmies.

També s’han implantat 36 marcapassos, 29 desfibril·ladors automàtics a pacients amb risc de mort sobtada, 25 ressintonitzadors cardíacs a pacients amb insuficiència cardíaca avançada i 18 holters per monitoritzar a pacients durant anys.

En aquesta unitat també es fa control remot de pacients que porten desfibril·lador per saber l’estat del pacient i de l’aparell, que va amb bateries.

La nova unitat va costar 4 milions d’euros.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00