Últimas noticias Hemeroteca

Acaben amb el fals fesol de Santa Pau

Ja no queden empreses que falsifiquin fesols de Santa Pau. O, almenys, el consell regulador de la DOP no n'ha detectat cap més. Fa un any, 17 marques van rectificar el seu etiquetatge. Ara, hi ha una dotzena de productors reconeguts i preveuen una bona collita de cara al setembre. Les pluges els han beneficiat.

El consell regulador ha donat per acabat el problema dels falsos fesols de Santa Pau. El seu president, Lluís Suñer, diu que a hores d’ara no tenen detectada cap empresa que faci aquesta pràctica. L'any passat eren 17.

Lluís Suñer, Fesol / Ja no hi ha falsificació de fesol de Santa Pau

Van funcionar les pressions que el consell regulador de la DOP va fer a les emrpeses que etiquetaven amb el nom de fesol de Santa Pau quan no ho eren. Se’ls va recordar que s’exposaven a una sanció de 300.000 euros i tots han acabat rectificant, ha detallat Suñer.

A hores d’ara hi ha 13 productors reconeguts i esperen una bona collita de cara al setembre.

Les pluges de final de primavera i principis d’estiu han anat bé i aquesta setmana ja s’espera que comenci la floració. El canvi de temps que es preveu també les podria beneficiar perquè necessiten que la calor no sigui tan intensa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?