Últimas noticias Hemeroteca

Impliquen Driss Oukabir en la cuina dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Un testimoni protegit assegura haver vist un dels dos únics integrants de la cèl·lula terrorista de Ripoll que van sobreviure, Driss Oukabir, a la casa d'Alcanar on fabricaven els explosius. I un altre el situa en un bar a prop de Barcelona amb l'autor material de l'atropellament de la Rambla la tarda abans. Ell sempre havia declarat que només havia posat el carnet per llogar la furgoneta de l'atemptat de Barcelona.

Driss Oukabir en una imatge d'arxiu. /

Aquestes declaracions apunten en la direcció d'un Driss Oukabir molt més implicat del que ha admès amb la cèl·lula gihadista. Sempre ha declarat que ell va ser qui va llogar la furgoneta de La Rambla però pensant-se que era per fer un trasllat.

El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha pres decalaració a dos testimonis protegits. Un d'ells és un veí que vivia a prop de la casa d'Alcanar on s'havien instal·lat els joves terroristes i que confirma que Oukabir hi havia anat més d’un cop.

L’altre testimoni protegit és un cambrer de Tona que assegura haver vist i servit Oukabir i l’autor material de l’atemptat de Barcelona, Youness Abouyaaqoub, la tarda abans del magnicidi.

Antonio Guerrero, advocat / Driss Oukabir es contradiu

Hi van arribar amb una furgoneta gran i blanca, encara que -segons l'advocat de l'acusació particular- no va poder precisar si era o no la de l’atemptat. El que sí li va cridar l’atenció és que Abouyaaqoub estava molt nerviós i que qui portava la veu cantant era Oukabir.

Diu l'advocat de l'acusació popular, Antonio Guerrero, que aquesta declaració tomba la tesi de Driss Oukabir, que sempre ha negat estar relacionat amb la logística dels atemptats.

Driss Oukabir és un dels dos únics supervivents de la cèl·lula i està en presó preventiva. El jutge considera que tenia una participació activa com a cooperador necessari dins l'estructura i que era plenament conscient de la radicalització del seu germà petit, que va morir.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?