Últimas noticias Hemeroteca

L'Audiència de Girona obliga a ampliar el focus d'investigació dels crims de Susqueda

  • El magistrat esmena la plana al jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners, que investiga la mort de dos joves al pantà de Susqueda
  • L'Audiència demana identificar les persones que hi havia en dos establiments pròxims a la zona i que es permeti l'interrogatori del cap de la unitat de persones desaparegudes dels Mossos d'Esquadra

El detingut pel doble crim de Susqueda, Jordi Magentí, va tornar al pantà per fer la reconstrucció / ()

L'Audiència de Girona esmena la plana al jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners, que investiga la mort de dos joves al pantà de Susqueda, aviat farà un any. L'Audiència accepta que s'ampliï el focus de la investigació a les persones que hi havia en dos establiments pròxims a la zona i que es permeti l'interrogatori del cap de la unitat de persones desaparegudes dels Mossos d'Esquadra. Això ho havia demanat la defensa de l'únic acusat, Jordi Magentí, però el jutge instructor ho havia denegat.

L'Audiència de Girona considera que no es pot restringir la investigació a Jordi Magentí per molt que el rastreig del senyal del seu mòbil i les càmeres de vigilància del pantà l'apuntin directament perquè entén el jutge que no és descartable que algú que no portés mòbil o que hagués accedit a la zona per un lloc que no quedés cobert per les càmeres hagués pogut estar en l'escena del crim i, textualment, diu que "cal exhaurir totes les possibilitats d'investigació".

El magistrat Francisco Ortí també accepta una altra petició de l'advocat de Magentí, Benet Salellas; que declari el cap de la unitat de persones desaparegudes dels Mossos d'Esquadra, el sergent Pere Sánchez. El jutge creu que la informació que pot aportar aquest testimoni és rellevant.

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, afirma que aquest pas de l'Audiència de Girona "deixa clar que encara que, hi hagi una línia d'investigació marcada per la policia, el ventall s'ha d'obrir i s'han de permetre diligències d'investigació en tots els sentits". Salellas assegura que "des de la lògica de la defensa i de la defensa de la veritat del que va passar a Susqueda, és una molt bona notícia perquè el que fa és obrir el ventall i demanar que s'investigui el que va passar, no només que es busquin proves contra Jordi Magentí".

La defensa de Magentí també demanava que es determinés on s'hauria llençat els cossos de les víctimes i el caiac amb el que anaven, però el jutjat de Santa Coloma de Farners no s'havia pronunciat. L'Audiència li demana que ho faci.

L'Audiència de Girona, però, no accepta que s'hagi d'investigar una festa "rave" que hi va haver al pantà perquè diu que es va produir 13 dies abans del doble crim i que "no té la més mínima relació" amb els fets. També denega que s'investigui les persones que naveguen en piragua habitualment per aquesta zona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?