Últimas noticias Hemeroteca

"Érem a la platja, a Bali, i el terra es movia. Ens vam espantar molt"

És l'experiència d'Abel Guerrero, lleidatà de viatge a Bali, l'illa que és al costat de Lombok, a Indonèsia, on un terratrèmol ha fet gairebé un centenar de morts. L'Abel viatja amb 5 amics, tres d'ells de Lleida, i dijous ja preveuen ser a casa

Imatge d'aquest dimarts, 7 d'agost. Turistes a Indonèsia són traslladats amb vaixell fins a l'aeroport. /

El terratrèmol que ha patit Indonèsia les últimes hores, que ha causat la mort d'almenys 96 persones a l'illa de Lombok i uns altres dos a la veïna illa de Bali, segons l'agència EFE, ha estat viscut en primera persona per turistes lleidatans que també són a la zona.

ABEL GUERRERO (Lleidatà a Bali): / "Érem a la platja i el terra es movia. El nostre guia ens va dir que s'havia espantat. Un terratrèmol de grau 7 feia molt temps que no el tenien" / RÀDIO LLEIDA

Un cas és el d'en Jordi Valero, de La Granja d'Escarp. L'alcalde de la població, Manel Solé, ja s'ha ofert per buscar una solució per tornar-lo a casa el més aviat possible. Segons Solé, en Jordi es troba bé, pendent de trobar un vol aviat de retorn cap a Catalunya.

També estan bé de salut esperant la sortida del vol el lleidatà Abel Guerrero i la seva colla d'amics. Són cinc, tres d'ells de Lleida i els altres dos de Barcelona. Segons ha explicat l'Abel, eren a Bali quan va sacudir el terratrèmol l'illa veïna de Lombok però ells ho van notar força. "Érem a la platja i el terra es movia. Ens vam espantar molt i vam veure gent corrent i cridant", explica. I és que hi va haver moments de confusió i de temor a un possible tsunami.

Un cop terra endins, a Bali, segons explica, tot es va calmar i van poder organitzar-se per tornar cap a casa.

De fet, el vol de tornada ja el tenen programat per demà i és previst que arribin a Barcelona i Lleida dijous d'aquesta setmana, segons explica l'Abel.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?