Últimas noticias Hemeroteca

Els Mossos admeten que coneixien els antecedents de l'imam de Ripoll

En el primer informe enviat a l'Audiència Nacional no van dir res i parlen "d'error en la transcripció o en la consulta informàtica"

Foto de carnet de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, trobada entre les runes d'Alcanar i inclosa a la causa dels atempats del 17-A. /

Els Mossos sí que sabien dels antecedents penals de Abdelbaky Es Satty després de trobar la documentació de l’imam de Ripoll, entre les runes de la casa d'Alcanar.

La distracció que admeten des del cos és que en el primer informe que van enviar al jutge de l'Audiència Nacional quatre dies desprès dels atemptats no van afegir res sobre el passat d'Es Satty i el seu pas per la presó per tràfic de drogues. Parlen, textualment, d’un 'error' a la transcripció o en la consulta informàtica prèvia a l'enviament de l'informe.

En tot cas, les mateixes fonts afegeixen que sí li van comentar al jutge --verbalment-- dels antecedents de l’imam. També asseguren que en els informes posteriors que van enviar al magistrat durant la instrucció van rectificar i van afegir dades sobre el passat d'Es Satty.

Els Mossos reconeixen avui l'error 24 hores després que el conseller d'Interior Miquel Buch dijiera que no veia "normal" que no constessin els antecedents i, fins i tot, va arribar a dir que no se'ls pot amagar informació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?