Sábado, 05 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Afers Socials vol que Ensenyament permeti aprendre l'Islam a l'escola

El secretari General de migracions de la Generalitat, Oriol Amorós, creu que garantir un correcte aprenentatge de l'Islam és un dels factors de prevenció per evitar la radicalització.

Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania

Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania / Elisenda Rosanas (ACN)

El secretari general de migracions i nova ciutadania, Oriol Amorós, apunta que els joves terroristes de Ripoll tenien un "baix coneixement" de la seva religió, després de les indagacions que ha fet aquest any la Generalitat. Tot i estar garantit per llei, a cap escola catalana s'està oferint l'aprenentatge de l'islam, i tampoc es farà aquest nou curs, segons informa la direcció general d'Afers Religiosos.

El responsable de polítiques de nova ciutadania i migracions de la Generalitat, demana al departament d'Ensenyament, i als responsables d'Afers Religiosos, els organismes competents, que treballin per garantir el dret de l'aprenentatge de l'islam a les aules. Argumenta que es tracta d'un dels factors claus per garantir la inclusió de les famílies musulmanes i prevenir la radicalització jihadista. De fet apunta que moltes famílies musulmanes no tenen prous coneixements per resoldre molts dubtes que tenen els joves creients, dels quals se'n acaben aprofitant els captadors d'Estat Islàmic a través de les xarxes socials.

Trencar el fracàs escolar dels alumnes immigrants

Amorós també ha explicat que el govern ha iniciat un pla pilot en 15 instituts catalans amb elevats percentatges d'immigració i baixa renda, per fomentar la integració dels joves nouvinguts. En horari no lectiu, han contractat dinamitzadors que per una banda fan activitats esportives i culturals amb els joves, i de l'altra fan reforç escolar pels nens. També ofereixen classes d'alfabetització als pares. Una mesura que van impulsar l'any passat després dels atemptats, juntament amb Ensenyament, i que vol afavorir a la integració dels joves, però també permetre el coneixement de la diversitat cultural i rebaixar l'absentisme escolar que s'accentua entre els adolescents d'orígens diversos.

Aquest any es mantindran els projectes en aquests centres i el govern estudia poder-ho ampliar en més instituts.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?