Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

Les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils demanen una treva als partits polítics

En una compareixença a Barcelona han assegurat que s'han sentit abandonades i han reclamat que els únics protagonistes i que les úniques paraules, quan es compleixi un any dels atemptats, siguin per les víctimes d'aquell 17 d'agost

Les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils demanen una treva als partits polítics

En una compareixença que han fet acompanyats de responsables de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme han criticat que aquest divendres acabi el termini per poder ser reconegut com a víctima del terrorisme. Demanen a la Generalitat un canvi legal que permeti ampliar-ho.

Les víctimes asseguren sentir-se "enganyades, esgotades, abandonades i incompreses" per les autoritats, i els exigeixen, en primer lloc, que no vinguin demà a fer-se la foto per després ignorar-les durant la resta de l'any. Un dels impulsors de la plataforma, Robert Manrique, que és víctima de l'atemptat d'Hipercor, critica que el procés es va dur molt ràpidament tot i que només l'Ajuntament de Barcelona els va donar suport. Ara demana al Govern central que les víctimes puguin acollir-se a aquesta condició, encara que hagi passat un any de l'atemptat, i llança aquesta súplica a tots els dirigents: "Que la classe política faci una treva. Que discuteixin fins aquesta nit a les dotze i que comencin a discutir el dissabte a les 00.01, però el 17 d'agost ha de ser un homenatge i un record per a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost".

Les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils demanen una treva als partits polítics

La unitat de suport ha atès 150 persones en l'últim any, i d'elles gairebé nou de cada 10 segueix arrossegant algun tipus de seqüela psicològica, per exemple, hi ha molts als que encara els vénen imatges del 17 d'agost quan caminen per la carrer. És el cas d'Ana Cortés: "I en aquest moment va passar la furgoneta, només em va donar temps a girar i veure-li el que és el cul a mig metre escàs. A partir d'aquí em vaig quedar paralitzada, la gent volava com ninots trencats, havia sang, hi havia gent morta, em vaig posar a córrer i encara a dia d'avui segueixo corrent, mentalment segueixo corrent".

Aquesta unitat ha detallat també que ha atès en l'últim any a 150 persones entre víctimes directes i indirectes dels atemptats. I gairebé la meitat, quatre de cada 10, no han pogut tornar encara a la Rambla de Barcelona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?