Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

Canvis a les oposicions per tenir més funcionaris estrangers

La Generalitat vol potenciar la presència de persones d'origen estranger entre el cos de funcionaris que no arriben a l'1% del total. Estan estudiant alguns canvis, el que pren més força, valorar el coneixement d'idiomes a l'hora de fer oposicions.

Joves immigrants estudiant

Joves immigrants estudiant / Laura Cortès (ACN)

El 14% de catalans són nascuts a l'estranger. En canvi la presència d'aquestes persones dins de l'administració pública no arriba a l'1%. Són 1.085 persones, sobretot docents i personal sanitari, que representen el 0,65% del total de funcionaris públics.

La Generalitat vol revertir aquesta situació, i les conselleries d'afers socials i funció pública estan estudiant diverses vies. La que pren més forma és fer-ho afegint un nou criteri a les oposicions. Ho ha explicat a Ser Catalunya Oriol Amorós, secretari general de migracions i nova ciutadania.

La Generalitat però deixa clar que aquesta nova opció no ha d'anar en detriment de la resta de persones que es presentin a aquestes places públiques, perquè els requisits quedaran intactes. També volen elabrorar una agenda d'experts d'orígen extranger perquè les persones immigrants apareixin de manera normalitzada als mitjans de comunicació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?