Últimas noticias Hemeroteca

Els ciclistes no podran circular per les voreres de Barcelona a partir de 2019

L'ajuntament assegura que la ciutat ja té prou carrils bici i dona per acabada la moratòria que permetia circular per les voreres més amples

Des de l'1 de gener, sobre la norma ja no podran circular per cap vorera. Les multes poden anar dels 100 als 600 euros, però l'ajuntament ja ha avisat que al principi serà flexible i que cal un temps per conscienciar a tothom. Janet Sanz, regidora de mobilitat, explica que “ha arribat el moment que la ciutat està preparada i que hem de possibilitar que s'acabin aquestes dificultats de convivència que en molts llocs s'han donat en relació a les voreres. Creiem i defensem que les voreres han de ser per caminar”.

Barcelona ja té més de 200 quilòmetres de carril bici. Són gairebé el doble dels que hi havia a la ciutat a l'inici del mandat. Però la dada encara està lluny dels 308 que es van prometre. Ara, però, expliquen que la prioritat és la seguretat: "Aquest és l’objectiu, sense desfer-nos del compromís del pla de mobilitat urbana, però anem pas a pas, n'hem consolidat, hem fet moltíssim en tres anys i seguirem fent”.

Janet Sanz també ha avançat que a principis de l'any que ve s'hauran fet 13 carrils bici nous.

Alguns usuaris ja han opinat. Des de l'associació Amics de la Bici, diuen que Ada Colau és l'alcaldessa que més ha fet pels ciclistes des de Pasqual Maragall, però que aquesta mesura és precipitada i incompleta, perquè la ciutat no està preparada, tal i com explica el seu portaveu, Albert Garcia: “S'ha quedat coixa perquè s'han anat tirant línies durant els primers anys de fer carrils bici aquí i allà en comptes de fer les grans infraestructures que permetessin que els ciclistes de Barcelona poguessin anar amb seguretat per tota la ciutat. Ha fet molts kilòmetres de carril bici però ha oblidat la qualitat, la quantitat no dóna seguretat, ho donarà la qualitat dels carrils bici”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?