Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Produeixen poma amb un 30% menys d'aigua

Els productors de la Poma de Girona han aconseguit estalviar un 30% d'aigua gràcies a les noves sondes connectades al 'núvol' virtual. Els pagesos reben dades actualitzades cada 15 minuts i saben quan han d'obrir més l'aixeta.

La Poma de Girona es rega amb un 30% menys d'aigua. / Imatge: ACN

La Tallada d'Empordà

És una de les noves aplicacions que utilitzen per fer una agricultura més sostenible. Ja hi ha més de 130 punts de control a Girona per millorar la gestió de l'aigua. Cada productor pot consultar des del mòbil o l'ordinador diferents gràfiques per saber quanta aigua ha d'utilitzar.

Aquesta aplicació pren dades de les sondes d'aigua dels camps, que estan connectades al núvol, a Internet, i que es van actualitzant gairebé a l'instant.

El director d'IRTA Mas Badia, Joan Bonany, explica que “en funció de les sondes que hi ha instal·lades vas sabent com està el dipòsit i si pots regar més”.

Joan Bonany, IRTA

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000164297/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

És una eina que diuen que cada cop més pagesos gironins fan servir per ser menys agressius amb el medi ambient.

Girona, de fet, és un dels pocs llocs del món, juntament amb els Estats Units i Itàlia, que té gairebé tota la superfície productiva coberta amb mètodes naturals per controlar les plagues. Mètodes com la confusió sexual, que utilitza feromones per despistar els insectes i que no pugin reproduir-se.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00