Últimas noticias Hemeroteca

Més de 2,2 milions de persones han passat pel Mercat de Sant Antoni en tres mesos

Els venedors asseguren que han recuperat els clients perduts durant els anys d'obres i que reben turisme familiar

Dia de la reapertura del Mercat de Sant Antoni / ()

Més de 2,2 milions de ciutadans han accedit al Mercat de Sant Antoni en els tres mesos que ha passat des de la seva reobertura. Just després de la inauguració, en un sol dia, hi van entrar 107.000 persones. Però ara, les xifres s'han estabilitzat al voltant de les 20.000 visites diàries.

En concret, cada dia, de dilluns a divendres, entren al mercat 20.000 persones. Els dissabtes les visites pugen fins les 30.000 i els diumenges són 15.000 els ciutadans que van al mercat.

La presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat de Sant Antoni, Maria Masclans, diu que el balanç és molt positiu. Assegura que han recuperat els clients que havien perdut durant els 9 anys de carpes provisionals i que n'han guanyat de nous. Masclans, en una entrevista a Ràdio Barcelona, ha explicat que la majoria de clients són del barri o d'altres zones de Barcelona. Però explica que també han rebut moltes visites de persones d'altres localitats catalanes. La presidenta dels venedors considera "normal" aquesta afluència per la novetat que suposa el mercat recentment remodelat.

Entre els compradors també hi ha turistes. Maria Masclans assegura que és "un turisme familiar que fa la cua com els altres clients per comprar el que necessiten per cuinar". Masclans assegura que, al menys de moment, no hi ha una presència massiva de visitants que pugui posar en perill l'essència del mercat de Sant Antoni.

El mercat es va reobrir el 23 de maig, després de gairebé 9 anys d'obres i d'uns treballs que van costar més de 80 milions d'euros. Ara s'estan desmuntant les carpes provisionals que van servir per allotjar els tres mercats mentre es remodelava l'edifici històric.

A finals de setembre s'haurà retirat la carpa del carrer Urgell, que està situada entre Tamarit i Floridablanca. Les dues carpes de la Ronda de Sant Antoni es començaran a desmuntar al setembre i està previst que els treballs acabin al novembre.

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat tres projectes per pacificar el transit i guanyar espai per al vianant al l'entorn del mercat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?