Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Un sistema per reduir els vessaments a les platges

Barcelona provarà un sistema per reduir l'aigua de claveguera que arriba a les platges després dels temporals

Cartell que indica la sortida d'aigües pluvials, amb una cinta policial que en delimita el perímetre per un vessament fecal. / Gemma Sánchez ACN

Barcelona

Quan plou molt o durant molts dies seguits, el clavegueram de Barcelona es desborda. Ni la depuradora ni els dipòsits d'aigües pluvials poden assumir tota l'aigua que els arriba i s'acaben produint vessaments d'aigües residuals no tractades al mar, amb tot el que això comporta per la qualitat de l'aigua de les platges.

A partir del mes que ve, el centre tecnològic Eurecat provarà un nou sistema que hauria de reduir fins a un 30% l'impacte d'aquests vessaments a les platges. Ho farà en el marc del projecte iBATHWATER, finançat pel programa LIFE de la Unió Europea i en què també hi participen l'Ajuntament de Barcelona, ADASA Sistemas i Barcelona Cicle de l'Aigua.

Segons explica el responsable de tecnologia d'Aigua d'Eurecat, Xavier Martínez, a grans trets, el nou sistema consistirà en "buidar els tancs de tempesta quan vinguin pluges fortes i, aquells dies, retenir els sòlids de l'aigua residual".

El projecte s'allargarà fins a finals de 2021 i també es provarà a Berlín; en aquest cas, per millorar la qualitat de l'aigua.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00