Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 24 de Enero de 2020

Otras localidades

VÍDEO EN DIRECTO VÍDEO EN DIRECTO Àngels Barceló dirige el especial de 'Hoy por Hoy' desde València

El mercat exterior i les exportacions continuen sent les principals destinacions de les ampolles de vi produïdes al Priorat

Més del 70% de la producció de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat es destina a la venda a l'exportació i la Denominació d'Origen Montsant ven el 46% a l'exterior i un 50% a Catalunya.

Imatge d'arxiu d'un tractor a la vinya. /

La D.O.Q. Priorat i la D.O. Montsant han iniciat la verema amb expectatives molt positives, ho són tant que la qualifiquen d'excel·lent. La garnatxa blanca i altres varietats blanques han marcat aquesta setmana l'inici de la verema a la comarca del Priorat, que engloba les dues denominacions d'origen. Aquesta collita que esperen que sigui excepcional és gràcies al fet que l'any ha estat gairebé perfecte climatològicament parlant.

El president del consell regulador de DOQ Priorat, Salustià Àlvarez, veu la marca plenament consolidada als mercats internacionals on destinen més del 70% de la producció. La D.O. Montsant també se centra en el mercat exterior tot i que en xifres més igualades. A Catalunya ven el 50% de la seva producció mentre que el 46% viatja fora de l'Estat. És en el mercat estatal on les vendes disminueixen, només ven el 4% restant. Aquesta és la tònica general des del naixement d'aquesta denominació, antigament anomenada Tarragona Subzona Falset. Amb aquestes xifres la presidenta del consell regulador de la D.O. Montsant, Pilar Just, no té cap mena de dubte: "el nostre mercat d'exportació és molt més fàcil que el mercat a l'estat espanyol, per tant, apostem pel mercat exterior definitivament", sentencia Just.

El fet de no ser denominació qualificada vol dir que els productors podrien optar per embotellar sota la genèrica denominació Catalunya, però Just assegura que per primer cop, la totalitat de producció es comercialitzarà sota la marca D. O. Montsant. "Tot i que pot estar de moda en una època hem de continuar treballant per seguir-ho estant i poder oferir el millor de tu als consumidors", explica la presidenta. La D.O. Montsant va camí d'arribar a la seva majoria d'edat. I ho fa en plena forma: enguany espera una collita de rècord i estrenarà tres cellers nous.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?