Sociedad

Torra no contempla ara eleccions anticipades

El president de la Generalitat creu que els pressupostos del 2019 tiraran endavant i seran aprovats

El president Quim Torra / Rubén Moreno / Presidència ACN

Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, suavitza el desafiament que va llançar fa unes setmanes, quan va dir que el normal és que un govern dimiteixi si no se li s'aproven els pressupostos. En una entrevista al digital 'Vilaweb', el president afirma que ara hi ha una "direcció clara" i que l'independentisme està d'acord en els punts essencials a seguir aquests mesos. En aquest sentit, espera comptar amb el suport de la CUP, dels comuns o fins i tot d'una part del PSC, als que apel·la evocant el rebuig que comparteixen de la presó provisional per als independentistes.

Torra també assegura que Junts per Catalunya i Esquerra han acordat com substituir al Parlament als polítics processats i suspesos pel Suprem, encara que no revela els detalls de l'acord per respecte. El desacord entre les dues formacions hegemòniques de l'independentisme va causar al juliol que s'anul·lés un ple i es suspengués tota l'activitat parlamentària fins a l'octubre, enmig d'una sonora bronca entre els seus portaveus.

El president també llança una crítica al passat de l'independentisme: diu que portaran l'estratègia més preparada la propera vegada que es generi un moment per proclamar la independència: "pots guanyar o perdre, però has d'estar preparat per a totes les opcions des mesos enrere" . Torra diu que, arribat el moment, han de "tenir les situacions estudiades, previstes i amb garanties d'èxit".

Torra també vaticina una tardor calenta per a l'independentisme i ha detallat que, en la seva conferència política del 4 de setembre, explicarà com es passa de la "fase de la restitució" a la següent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00