Jueves, 13 de Agosto de 2020

Otras localidades

Els comuns aposten per convertir el cànnabis en un sector econòmic a Catalunya

Volen legalitzar el seu consum, també per oci, i aprofitar-ho per generar llocs de feina i recaptar més impostos

Tots els partits del Parlament estan a favor que la gent pugui prendre marihuana per usos terapèutics o, com a mínim estudiar-ho

Els comuns aposten per convertir el cànnabis en un sector econòmic a Catalunya

Getty Images

La diputada de 'Catalunya en Comú' Marta Ribas demana seguir les passes del Canadà, on després d'analitzar el tema han arribat a la conclusió que la millor forma per lluitar contra les màfies i l'addicció és legalitzar-la. Són declaracions a SER Catalunya: "Som un país productor de cànnabis i crec que hauríem d'estar aprofitant aquesta oportunitat d'un sector, que és també un sector econòmic i que és una realitat al nostre país".

La CUP també està a favor d'aquesta legalització i comparteix amb els comuns que una part de la recaptació s'hauria de destinar a prevenir l'addicció. Vidal Aragonès: "És molt important que hi hagi allò que s’ingressa tributàriament provinent del cànnabis es pugui traslladar a l'ensenyament per explicar els efectes del cànnabis".

Ciutadans no ho té clar, però diu que com a mínim s'hauria d'estudiar. Lorena Roldán: "Pel que fa a un ús d'oci som partidaris d'obrir aquest debat de manera seriosa i evitant els populismes i evitant la banalització del tema".

El socialista Raül Moreno reivindica la regulació actual, on el consum està permès de forma controlada als clubs cannàbics i on ja es preveu crear una taxa que gravi la marihuana, però la legalització no la veu clara: "Legalitzar una substància que és nociva per la salut podríem tenir els mateixos efectes que hem tingut amb la legalització del tabac o l'alcohol, no? Per tant, regular no vol dir exactament el mateix que legalitzar".

En canvi, Sergi Miquel, del PDeCAT, considera que això no té gaire sentit i demana, com a mínim, millorar la llei actual: "Crec que és hipòcrita perquè permet que hi hagi clubs cannàbics per un costat però, aleshores, no permet transportar el producte del club a casa perquè si t'enganxen, depèn de la quantitat que has de portar, et multen".

Sí hi ha un consens entre tots els partits del Parlament: cal legalitzar el seu ús terapèutic, o com a mínim estudiar-ho. Santi Rodríguez, PP: "El cànnabis ofereix a determinades persones que pateixen per la seva salut un determinat nivell de benestar, jo crec que és l'única finestra que es pot arribar a obrir".

ERC va demanar l'any passat al Congrés legalitzar la marihuana, també per ús privat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?