Últimas noticias Hemeroteca

La Marina celebrarà l'arribada del metro amb una festa al carrer

Dissabte es posen en servei les estacions de Foc i Foneria de la Línia 10 Sud, 40 anys després del primer projecte per portar el metro a aquests barris

Túnel de metro de la L10 Sud /

Els veïns i comerciants dels barris de La Marina de Barcelona celebraran l'arribada del metro amb una festa ciutadana al Passeig de la Zona Franca. Dissabte 8 de setembre al matí, els polítis posaran en servei dues de les 5 estacions de la Línia 10 Sud, les de Foc i Foneria. Però la inauguració popular serà a la tarda.

El primer projecte per fer arribar el metro a La Marina és de 1971 i els veïns el reivindiquen des de molt abans dels Jocs Olímpics. Des de dissabte disposaran de dues estacions de la L10 Sud, però les seves reivindicacions continuaran. En una primera fase, diuen, "s'han d'obrir la resta d'estacions d'aquesta línia, com la de Motors o les del carrer A". I després, explica el president de la coordinadora d'entitats, Abdó Florencio, ha d'arribar, a través de Montjuïc, la línia 2 del metro.

Florencio explica que la posada en marxa de la L10 és molt important, però que "la bona és la L2" perquè connectaria el barri directament amb el centre de Barcelona, amb un recorregut més curt i sense haver de fer transbordament. diu que ara seguiran reivindicant la resta d'estacions i també que arribi la línia 2 arribi perquè és la que els connectaria directament amb el centre de Barcelona.

La festa de dissabte a la tarda inclou música, animació infantil i també la projecció d'un vídeo sobre la lluita veïnal.

La línia 10 Sud enllaçarà amb la L9 Sud, L1 i L5. El finançament de les dues estacions que ara es posen en servei va implicar l'Ajuntament. L'administració local va comprar a la Generalitat diversos immobles per 40 milions d'euros perquè el govern català, amb pocs recursos pressupostaris, destinés els diners a aquesta infraestructura.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?