Últimas noticias Hemeroteca

L'Àrea Metropolitana establirà els criteris per regular el vehicle compartit

Aquest mes es reuniran els responsables de mobilitat dels diferents ajuntaments per consensuar si s'haurien de permetre els patinets i amb quines condicions

L'Àrea Metropolitana de Barcelona convocarà en els pròxims dies els responsables de mobilitat dels Ajuntaments per analitzar el vehicle compartit, un fenomen que s'està estenent ràpidament per les grans ciutats i que no està regulat. L'objectiu és pactar una sèrie de criteris generals per ordenar la presència de motos, bicicletes i patinets compartits a l'espai públic.

Aquests vehicles estan estacionats als carrers de la ciutat i els usuaris els poden desbloquejar a través d’una aplicació mòbil.

El darrer actor en entrar a l'escena dels vehicles compartits ha estat el patinet. En només una setmana, dues empreses diferents, han repartit patinets pels carrers de Barcelona i l'Hospitalet, sense informar els Ajuntaments.

Arran d'aquests episodis, el vicepresident de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, ha decidit convocar els ajuntaments per analitzar aquest fenomen. Hi haurà una reunió durant aquest mes de setembre en el qual s'haurà de determinar si les ciutats accepten la presència de patinets compartits a les ciutats. I si ho fan, ha de quedar molt clar per on poden circular i on poden aparcar.

Diu Poveda que "no pot ser que els patinets estiguin al mig de les voreres, sinó que han de tenir espais, petites estacions, on aparcar".

En la reunió d'aquest mes de setembre s'haurien de pactar uns criteris generals que, després de passar pel Consell de Mobilitat, els ajuntaments haurien de seguir per regular el vehicle compartit. L'objectiu, diu Antoni Poveda, és evitar el conflicte entre els diferents usuaris de l'espai públic i bàsicament amb els vianants.

En paral·lel, Barcelona està ja treballant una regulació del vehicle compartit que, en principi, no pensava incloure el patinet. Però l’oposició i les empreses que volen implantar aquesta activitat a la ciutat demanen que la normativa contempli aquest servei.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?