Sociedad

Temporada Alta potencia les obres internacionals amb actors catalans

Moltes de les obres tractaran el feminisme, les lluites obreres, l'homòfòbia i la llibertat d'expressió

Girona

Temporada Alta ha presentat la seva programació amb un curt, que va d'un reality  show que es diu La voz de España i el protagonitza Amaia, d'Operación Triunfo. Una presentació amb la que el festival assegura que vol reivindicar la llibertat d'expressió. Hi ha un total de 97 espectacles programats al llarg d'aquesta tardor a les comarques de Girona.

El festival aquest any es fa fort en les coproduccions internacionals amb actors catalans, com l'obra La néta del senyor Linh del francès Philippe Claudel i que protagonitzarà Lluís Homar. Sergi Belbel dirigirà l'obra de l'uruguaià Sergio Blanco titulada Kassandra, sobre una jove trans. El coreògraf Alain Platel explorarà les diferents dimensions de la mort a Requiem for L. Aquest any tornen a repetir alguns creadors que s'han pogut veure en edicions anteriors com la companyia britànica 1927.

També destaca Uncanny Valley, una obra que s'estrenarà a l'estat espanyol poc després de la seva estrena mundial. És fruit de la companyia alemanya Rimini Protokoll i pretén fer reflexionar al públic sobre la relació entre els éssers humans i els robots. De fet, el títol prové d'una hipòtesi en el camp de la robòtica que afirma que quan una còpia d'un robot s'assembla massa a un humà crea rebuig i desconfiança

En l'apartat de dansa, s'inclou el debut de la ballarina Cristiana Morganti amb Moving with Pina en el qual explica l'univers de la coreògrafa Pina Bausch des de la perspectiva del ballarí, ja que Morganti va ser la seva solista durant una dècada.

Salvador Sunyer, director de Temporada Alta

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000165561/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Moltes de les obres tractaran el feminisme, les lluites obreres, l'homòfòbia i la llibertat d'expressió, que aquest any vol reivindicar el seu director Salvador Sunyer. El certamen també tractarà la violència masclista amb l'espectacle MACHO MAN del director Àlex Rigola. Es podrà veure al saló de descans del Teatre Municipal de Girona i serà un espectacle de format reduït per només sis espectadors. Sunyer ja ha avançat que és un muntatge "dur" i amb "mala baba". MACHO MAN és una coproducció de Temporada Alta.

Un grup de joves creadors liderat per Carla Rovira tractaran la llibertat d'expressió en un espectacle del Temporada Alta amb el títol de Calla, Hamlet, Calla. El festival arrencarà el 5 d'octubre i s'allargarà fins al 10 de desembre.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00