Últimas noticias Hemeroteca

El Col·legi d'Advocats donarà assistència jurídica als afectats per assetjament immobiliari

L'Ajuntament de Barcelona i l'ICAB han signat un conveni per reforçar l'assessorament gratuït a l'Oficina d'Habitatge de Ciutat Vella

A partir d'ara, a l'Oficina d'Habitatge de Ciutat Vella hi haurà advocats especialitzats en conflictes immobiliaris per assessorar directament els ciutadans més vulnerables. Davant d'un cas d'assetjament immobiliari o d'un conflicte davant d'una pujada excessiva del lloguer, els lletrats els indicaran els passos que han de fer i, si cal, se'ls assignarà un advocat d'ofici.

La degana dels Advocats, Maria Eugènia Gay, ha explicat que ara "hi ha tota una sèrie de pràctiques il·legals i abusives" que posen al ciutadà en una situació molt complicada a la que no sempre hi pot fer front el sol. Per això, l'Ajuntament i el Col·legi han signat un conveni per reforçar l'assistència a aquestes persones.

L'acord també preveu que el Col·legi d'Advocats formi els seus advocats d'ofici en temes d'habitatge i que ofereixi assessorament també a les entitats veïnals que habitualment donen suport als ciutadans afectats per pràctiques abusives.

Aquesta iniciativa comença a Ciutat Vella, però és una prova pilot que, si funciona, s'estendrà a la resta de districtes de la ciutat.

Després de la signatura del conveni, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que la ciutat té un greu problema estructural provocat per la "desregulació viscuda en els darrers anys", per les polítiques del Partit Popular "que han considerat l'habitatge com una mercaderia".

Tant el Col·legi d'Advocats com el govern d'Ada Colau reclamen una modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans per donar més garanties als llogaters i combatre els abusos. Però mentre no arriba, Colau ha demanat al govern de Pedro Sánchez que no permeti que les entitats bancàries puguin transmetre els seus pisos buits al fons d'inversió.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?