Sociedad
Social

Tarragona ja té la primera geganta inclusiva, inspirada en Frida Kahlo

Aquesta figura està adaptada per facilitar que pugui ser portada per persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues

La Frida Kahlo va ser batejada ahir / Ajuntament de Tarragona

Tarragona

Tarragona ja té la primera geganta inclusiva de la ciutat, i una de les poques que existeix a Catalunya. Es tracta de la Frida Kahlo, una figura creada per Dolors Sans i vestida per la modista Rosa Casculleras. La idea i el nom va sorgir de Romà Solè, cofundador de la penya festiva “Festa per a Tothom”.

Aquesta nova geganta de 3,10 metres, llueix un vestit d’estil indígena mexicà i va acompanyada d’un mico pujat a la seva espatlla i pinzells a la mà. Ahir va ser batejada al pati Rei Jaume I on va oferir un primer ball d’estrena amb la companyia dels seus padrins, el Gegant Martí de Premià de Mar i el Gegantó de Sant Rafael, els quals han ballat al ritme que han marcat els grallers i timbalers de Veciana de l’escola Municipal de Música de l’Ajuntament de Tarragona.

Un cop batejada, la geganta passa a formar part dels elements festius que animen les celebracions populars tot i que la seva presentació oficial no arribarà fins el proper dissabte, 15 de setembre. Es farà a partir de les 12.30 hores al Balcó del Mediterrani coincidint amb la presentació de l’edició 2018 del programa “Festa per a Tothom” que compta amb el suport de Dow Chemical, empresa que també ha finançat la geganta.

Amb aquesta figura la ciutat de Tarragona guanya una figura inèdita fins ara com és la d’un gegant adaptat per facilitar que sigui portat per tot tipus de persones: en cadira de rodes, cegues i/o sordes i fins i tot, per infants, ja que ha estat pensada des del disseny universal. La seva estructura, muntada sobre un quadre rodant i mitjançant d’uns braços articulats que es fixen a cadires de rodes manuals i elèctriques, li permeten ser impulsada amb molta facilitat i precisió. També se la pot fer ballar dempeus de manera senzilla, sense necessitat d’espatllers, la qual cosa la fa portable per qualsevol persona, amb poc requeriment de força o alçada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00