Últimas noticias Hemeroteca

Fèlix Larrosa diu que "el conflicte institucional greu" té conseqüències personals molt dures pels polítics empresonats i amb "risc" que "passi de les institucions al carrer"

L'alcalde de Lleida afirma que l'acte de la Paeria per la Diada era ''per a tothom'' i demana respecte als partits que no hi han assistit

MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que avui s'ha estrenat en l'acte institucional de la Paeria en commemoració de la Diada amb el seu nou càrrec, ha fet referència als polítics empresonats durant el discurs que ha ofert a la Casa de la Volta de la Seu Vella de Lleida.

“Es indefugible fer referència al moment institucional que vivim, un conflicte greu” ha dit Larrosa que comporta “conseqüències personals molt dures pels polítics independentistes que es troben a la presó, amb risc que el conflicte passi de les institucions al carrer”

FÈLIX LARROSA. Discurs en l'acte institucional de l'Ajuntament de Lleida en commemoració de la Diada 2018 / RÀDIO LLEIDA

L’alcalde, “com a home de pau” ha reivindicat “el diàleg i el pacte” com a cultura de govern que els conflictes “es resolguin dins les institucions polítiques legítimes” i desitja que “Catalunya aprofundeixi i millori el seu autogovern i el seu finançament”. “No hi ha altre camí que la legalitat constitucional, que és prou ampli i flexible, per fer possible el diàleg, la negociació i el pacte” ha remarcat.

L’acte institucional de la Paeria no ha comptat amb la presència dels grups municipals de ERC, C’s, PP, i, Crida-CUP. Hi han assistit a més del PSC, el PDeCAT, I el Comú. L’alcalde ha dit que estava ''pensat per tothom'' i  què “respecta” la decisió d’aquests partits municipals que no hi han assistit per motius ben diferents.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?