Últimas noticias Hemeroteca

La vespa asiàtica, depredador natural de l'eruga del boix

  • La vespa asiàtica, una espècia invasora que s'alimenta d'abelles autòctones, podria ser d'ajuda per fer front a una altra plaga: l'eruga del boix que s'alimenta de les fulles d'aquest arbre
  • Fa quatre anys que hi ha aquesta eruga a Catalunya i avança sense fre

La plaga va arribar a Catalunya el 2014. És d'origen asiàtic i s'està estenent pel centre d'Europa des del 2007.

El Departament d'Agricultura tem que l'any que ve l'eruga del boix ja estigui present a tot el país, sobretot a zones humides. El focus d'expansió és a la Garrotxa i ara ja n'hi ha a llocs com Osona, les Guilleries o la Vall d'Aran.

Aquest insecte s'alimenta de les fulles del boix fins a deixar-lo pelat. En alguns casos l'activitat és tan agressiva que acabant matant la planta.

Actualment, l'expansió de la plaga és imparable perquè els productes mínimament efectius no es poden fer servir a l’engròs pels danys que poden causar a altres espècies.

El cap del servei de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura, Jordi Giner, assenyala que el seu depredador natural és la vespa asiàtica, que manté sota control aquesta eruga al seu continent d'origen. De moment però, ja alerta que els primers anys l'eruga serà especialment agressiva.

Tot i això, confia que però que després remetrà, com ja ha passat en altres casos com la processionària. Giner però assenyala que ens haurem d'acostumar a veure els boixos sense fulles en els propers anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?