Sociedad

El Lliure convocarà a la tardor un concurs internacional per triar nova direcció

Mentrestant Aurora Rosales i Clara Rodríguez, membres de l'actual direcció, estaran al capdavant del teatre fins que el concurs es resolgui

Ramon Gomis, president del patronat del Teatre Lliure, amb Aurora Rosales i Clara Rodriguez. / Pau Cortina ACN

Barcelona

El patronat del Lliure reunit avui ha triat la fins ara sotsdirectora Clara Rodríguez i Aurora Rosales, adjunta a la direcció, perquè dirigeixin el teatre fins que es triï el que serà el nou director, que ha de sortir d'un concurs públic internacional.

Ramon Gomis, president del patronat, ha explicat que "serà un concurs públic obert a Europa, amb un jurat independent", d'entre cinc i set membres, "que triarà el nou director o directora del Lliure". La decisió la ratificarà la Junta de Govern.

En aquest sentit, Gomis ha matisat que si el jurat no té una decisió clara, també podrà proposar "dos o tres candidats" i que sigui la junta qui acabi decidint.

El concurs es convocarà al novembre i s'espera que es doni a conèixer la nova persona que ocuparà la direcció entre gener i abril del 2019. Segons el president, tindrà un mandat de quatre anys renovable i probablement hi haurà mandats limitats en el temps, tot i que això ho decidiran els estatuts.

Gomis ha dit que ha estat molt trist acceptar la dimissió de Lluís Pasqual i ha revelat que durant la reunió l'actriu Rosa Maria Sardà, en un to cordial, ha anunciat que abandonava el patronat del teatre, ja que se sentia incòmoda en aquesta nova etapa. El patronat també ha decidit crear una comissió de treball formada per set persones que en un termini de mig any presentarà una proposta de nous estatuts per decidir el funcionament del teatre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00