Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

Més del doble de menors estrangers sense família a la demarcació

Des del gener, la Generalitat ha atès 326 menors sols a les comarques de Girona i la xifra ja gairebé dobla la de tot l'any passat.

Els centres d'acollida segueixen sobreocupats i la DGAIA demana col·laboració als ajuntaments per trobar espais

Un pis per a menors estrangers no acompanyats de la Generalitat

Un pis per a menors estrangers no acompanyats de la Generalitat / ACN

Els centres residencials i d'acollida a les comarques de Girona acullen 202 menors estrangers, quan en tot l'any passat en van arribar a acollir 153 i estan "sobreocupats".

L'arribada massiva de nois sense família, la majoria procedents del Marroc, ha demostrat que el sistema de protecció actual de la Generalitat és "insuficient per atendre aquesta emergència" reconeix la directora d'Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta.

Tot i haver obert dos centres d'acollida provisionals, "cal trobar encara més places" diu Casacuberta i això passa per la col·laboració de les entitats i també de tots els ajuntaments per trobar espais:

A part de crear noves places, la Generalitat està dissenyant un "model de protecció complementari que respongui millor a les necessitats dels joves que arriben". La DGAIA confia que a la tardor i a l'hivern baixaran les arribades de menors.

Dels 202 menors estrangers tutelats a les comarqus de Girona, 54 seran majors d'edat abans de final d'any. La Generalitat reconeix que en alguns casos es prorrogarà l'estada en els centres de menors fins a trobar-los un altre recurs, alguns joves passaran a viure en pisos de la DGAIA i cobraran l'ajuda que els pertoca fins als 21 anys com a extutelats, però Casacuberta recorda que gairebé el 60% rebutgen qualsevol ajuda a partir dels 18 anys.

La Generalitat --juntament amb la comissió gestora que va crear amb l'Ajuntament de Girona, els consells comarcals de la Garrotxa i el Gironès i entitats com Càritas, Creu Roja i Girona Acull-- han impulsat cursos de català per aquests joves i també dos cursos per donar-los suport psicològic per aprendre, entre altres coses, a afrontar la realitat que es troben quan arriben aquí, "moltes vegades es frustra la seva expectativa".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?