Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Els Mossos ja no acolliran més menors a les comissaries

La policia catalana ha comunicat a la conselleria d'Afers Socials que portaran els joves que identifiquin a "qualsevol" centre d'acollida per evitar que dormin a les comissaries

La comissaria dels Mossos a Santa Coloma de Gramenet, un dels centres que fins ara havia acollit menors immigrants

La comissaria dels Mossos a Santa Coloma de Gramenet, un dels centres que fins ara havia acollit menors immigrants / Google Street View

Comissares de Roses, Barcelona. Cerdanyola, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Girona o Premià de Mar són només algunes de les que a les darreres hores han servit com espais d'acollida per als menors immigrants i desemparats que no deixen d'arribar a Catalunya i que han desbordat tots els centres de menors per falta de places. Afers Socials va demanar als Mossos que s’ocupessin d’aquests nois i noies com a mesura excepcional mentre buscaven una solució. L’arribada de joves ha provocat també problemes a les comissaries i incomoditat pels menors ja que sent espais de seguretat en algunes dependències han de dormir en espais públics, sovint a l’entrada sobre un matalàs o sobre un banc de fusta i a la vista de tothom que entra. Aquesta nit molts joves l’han tornat a passar a les comissaries.

Davant d’aquesta situació, els Mossos s’han plantat i ja han comunicat a Afers Socials que portaran els adolescents als centres de menors un cop identificats, tinguin o no tinguin llits suficients per a tothom.

“Equips de Mossos d’Esquadra portaran a qualsevol dels Centres que la Direcció general té a Catalunya, persones menors d’edat que han estat identificades a dependències policials per tal que siguin ateses. Així ens ho han fet saber els mateixos Mossos d’Esquadra a través d’una comunicació”, diu una carta que la directora d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, Georgina Oliva ha enviat als centres de protecció.

Els adverteix que qualsevol d'ells pot rebre la trucada dels Mossos amb un o diversos menors desemparats. "Tots han de ser acollits", diu Oliva, tot i que no sap en quins centres concrets es desplaçaran es agents. Es tracta, insisteix la missiva, d'una situació d'emergència, sobrevinguda i excepcional, que la Generalitat està treballant per resoldre el més ràpid possible.

En el que portem d’any gairebé dos mil menors han emigrat des del nord d’Àfrica fins a Catalunya per quedar-s’hi. Prop d’un miler ho han fet al juliol i l’agost, és el doble que l’any passat, quan ja es van batre tots els rècords. En els últims 15 mesos la Generalitat ha obert un centenar de centres de nova creació per acollir-los a tots. Són clarament insuficients, davant l’arribada constant de joves. De mitjana, al dia en venen una vintena. Alguns s’escapen, opten per beure, col•locar-se amb cola i dissolvent i robar al carrer mentre viuen entre runes o en descampats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?