Sociedad

Més divorcis i més custòdies compartides

Els advocats denuncien saturació al jutjat de família

Més de 1.600 el 2017 a les comarques de Girona

Arxiu

Girona

Segons les dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística, el 2017 va tancar amb 1.669 divorcis, la majoria de parelles portaven més de deu anys casats i tenen dos fills menors al càrrec.

Són més divorcis que l'any anterior, és un "augment cíclic" segons els advocats experts en família i el que continua pujant són les custòdies compartides entre la parella que es divorcia.

Josep Viella, president comissió de família del Col·legi d'Advocats de Girona

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166512/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Això són les dades, però si ens fixem en el jutjat que dicta aquestes custòdies i també les mesures provisionals de guarda dels fills en cas de divorci, segueix molt saturat i amb esperes que arriben als quatre mesos explica Josep Viella que és president de la comissió de família del Col·legi d'Advocats de Girona

Fa uns mesos ja es va incorporar un segon jutge de reforç en el jutjat de família de Girona. Segons els advocats, no és suficient i cal obrir ja un segon jutjat que es dediqui als assumptes de família.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00