Sociedad

Els productors de pera i poma de Girona volen deixar de fumigar les fruites

Lideren un projecte català que vol aplicar la manera selectiva

Arxiu

Acaben de liderar un projecte català que assenyala alternatives, de moment, i mentre no s'eliminen tots els productes químics han validat que és millor aplicar-los a la fruita quan encara és al camp, i abans de la collita.

D'aquesta manera, asseguren que es pot aplicar de manera selectiva a aquelles fruites que realment tinguin risc de patir fongs.

Queden fora algunes varietats de poma i pera i també aquelles fruites que no tenen una llarga conservació. De moment, han deixat de banda la pràctica habitual que era ruixar la fruita amb productes químics que pretenien matar els fongs que podien aparèixer en algunes pomes i peres.

Ara, encara que continuen utilitzant fitosanitaris, fan aquests tractaments directament al camp abans de collir la fruita. Pere Vilardell, tècnic del centre IRTA de Mas Badia, assegura que és menys nociu pel medi ambient.

El projecte també ha obert la porta a fer servir tractaments biològics i deixar d'utilitzar químics, encara que asseguren que és una opció que encara ha de madurar.

El fong que més preocupa és l'anomenat Penicillium, que pot aparèixer a la fruita quan li donem un cop per exemple.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00