Sociedad

Troben 126 granades de morter de la Guerra Civil al poble de Baén

Eren als voltants d'una masia on feia anys que no hi viu ningú.

foto:MOSSOS D'ESQUADRA

Baix Pallars

Troben 126 granades de morter al poble de Baén, prop de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà. Les va localitzar el responsable d'una masia envoltada de zona forestal, que feia anys que no estava habitada.

Va ser el passat 22 d'agost que aquesta persona va alertar els mossos de la troballa d’un gran nombre d’artefactes explosius de la Guerra Civil, a Baén. Les havia localitzat en el primers treballs de manteniment als voltants d’una masia on feia anys que no hi vivia ningú.

Granades de morter, perfectament apilades i amagades a l'empara d'una xapa metàl·lica en una zona que havia estat punt de conflicte durant la guerra. Més d'un centenar, 126 granades de morter de 81 mm sense l’espoleta detonadora però amb la càrrega interna intacta.

Davant la quantitat de material bèl·lic, els agents dels Tedax dels Mossos van assegurar la zona, per retirar i neutralitzar-lo amb seguretat.

Durant aquest any ja s’han recuperat i neutralitzat 190 bombes i artefactes de guerra no explotats a les comarques de Lleida.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00