Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Más de 6,5 millones de estadounidenses pidieron el subsidio de paro la semana pasada

Els Mossos diuen que els radicals han canviat de comportament i ara busquen la confrontació

43 ferits i cap detingut en els incidents d'ahir davant el Parlament i la Via Laietana a Barcelona

Els Mossos diuen que els radicals han canviat de comportament i ara busquen la confrontació / El director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, explica que dilluns no hi va haver "manca de previsió" i que en un partit de Champions d'alt risc participen una tercera part dels agents que van treballar ahir / ACN

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha advertit avui que ha constatat "que des del cap de setmana hi ha un canvi de comportament en alguns grups radicals que busquen la confrontació. Una clara voluntat de confrontació "

Ha assenyalat que estan "analitzant la composició i la identificació d'aquests grups radicals. Avui mateix s'està estudiant en una reunió operativa des d'una perspectiva àmplia "

Martínez ha defensat el seu model d'actuació, "basat en la mediació amb els organitzadors de les manifestacions. Esgotar totes les vies d'interlocució abans d'intervenir i es fan avisos constants als assistents "

El director de la policia catalana subratlla que "si no hi ha actuació violenta, els Mossos no actuen. Aquesta és la nostra màxima "i defensa que" hi va haver normalitat en tota la manifestació i quan es va posar en perill la seguretat i la integritat del Parlament va ser quan es va prendre la decisió operativa de dispersar la concentració "

Andreu Martínez ha rebutjat les acusacions d'improvisació d'alguns sindicats policials: "Ahir vam mobilitzar 90 equips d'ordre públic. En un partit de Champions mobilitzem 30. La planificació existeix i es fa des del primer moment i els nostres operatius s'adapten al que passa "

Un total de 43 persones van resultar ferides de caràcter lleu durant els disturbis registrats ahir a la nit a Barcelona, segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Segons aquestes fonts, la majoria dels lesionats eren agents dels Mossos d'Esquadra i cap de les persones assistides va haver de ser traslladada a centres sanitaris. Els responsables de la policia catalana han reconegut que fins al moment no s'han produït detencions "però hi ha diligències obertes i no es descarten"

Andreu Martínez ha reiterat diverses vegades durant la roda de premsa que aquest cap de setmana s'ha produït la presència d'aquests grups radicals amb voluntat de confrontació i especialment ha destacat que són minoritaris. No ha volgut entrar a comentar les paraules de Quim Torra sobre els CDR i s'ha limitat a assenyalar quan van desconvocar la manifestació va ser quan van començar els incidents.

Martínez ha apuntat "que no li consta" que les manifestacions de Torra sobre els CDR hagin generat malestar entre els comandaments dels Mossos

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?